Tags
Необходими Продукти и Подправки:
- 1 кг – 16/20 Тигрови Скариди
- 100 грама от най добрия Студено Пресован Зехтин
- 6 – 8 Скилидки Чесън
- ½ Чаша Бяло Вино
- Морска Сол
- Щипка Кафява Захар
- Щипка Мащерка
- Щипка Чер Пипер
- Чили Паста ( Готова Тай)
- 2 Капачки Бренди
- 2 Лимона
Взимаме голям тефлонов тиган. Имайте в предвид, че имате нужда от наистина силен котлон/газ. Смачкваме скилидките чесън с плоската страна на ножа върху дъската за да освободят предварително по голямата част от аромата си и ги накълцваме на ситно. Поставяме зехтина и добавяме чесъна и една супена или чаена лъжица Чили паста (зависи колко пикантни ги обичате). След като пастата леко се запържи добавяме скаридите и ги заливаме с бялото вино. Поръсваме със кафявата захар и разбъркваме внимателно за да не разкъсаме или начупим скаридите. Подчертавам – котлонът трябва да е наистина силен, за да може бялото вино да се изпари бързо, а продуктите да добият характерният загар отвън а вътре да останат сочни. Сега е момента да добавим малко морска сол, чер пипер, мащерка и да изстискаме половин лимон. Запържваме още около 30 секунди и фламбираме с брендито. Готови сте.
Добър Апетит !
Източник:https://mavrov.wordpress.com
justawoman said:
Reblogged this on Delicious Food.